Tijdens de eerste controle rond 8-9 weken zwangerschap vindt de intake met een echo plaats; we brengen jullie voorgeschiedenis en situatie in kaart, om zo goed mogelijk afgestemde zorg te kunnen verlenen.
We zullen veel informatie geven over leefstijl en eventueel aanvullend prenataal onderzoek in de zwangerschap. Ook wanneer je al weet dat je een medische indicatie hebt voor de bevalling, mag je je eerst bij ons aanmelden. Wij zetten alles keurig op een rijtje en dragen je over aan de gynaecoloog wanneer dat nodig is.
Omdat met name tijdens deze intake veel informatie gevraagd en gegeven wordt raden wij je aan samen met je partner te komen.

De 2e controle is meestal rond 10-11 weken, waarbij een termijnecho plaatsvindt, dan bepalen we de definitieve uitgerekende datum. Wanneer je kiest voor prenataal onderzoek, geven we je alle benodigde formulieren mee. Ook zal er bloedonderzoek plaatsvinden; er wordt gekeken naar de bloedgroep, infectieziekten, het ijzergehalte en eventueel suikergehalte.

Tijdens de zwangerschap kom je ongeveer 13 keer bij ons voor een reguliere controle. Elke controle, worden moeder en baby gecontroleerd. We geven je informatie die past bij je zwangerschapstermijn en beantwoorden je vragen.